AntiPest Skadedyrkontroll

Forebygger og bekjemper skadedyr

Bekjempelse av skjeggkre

Våren er en tid for økning i aktivitet av skjeggkre. Statistikk fra FHI viser at bekjempelser av skjeggkre har en topp på vår og høst.Skjeggkre. Foto: AntiPest Skadedyrkontroll

Bekjempelse av skjeggkre er blitt betydelig mer effektiv og mindre inngripende for de som er utsatt for angrep. Fra start til slutt av skadedyrbekjemperen sin jobb går det ca. 6 måneder, men kunden vil ikke merke bekjempelsen utover besøkene og at skjeggkreet blir borte. Ved å utnytte skjeggkreets biologi er vår metode for bekjempelse meget effektiv.

Du vil etter hvert finne skjeggkre i hele boligen om det ikke gjøres bekjempende tiltak, og i motsetning til sølvkre trives skjeggkreet også i tørre rom som stue, kjøkken og soverom. De er lysskye og nattaktive. Det kan derfor gå lang tid før de oppdages og blir derfor ofte et problem. Typiske tegn på økende aktivitet er at du oppdager skjeggkre som piler over gulvet når lyset slås på. Oppdager du dem på dagen i stue og andre rom har allerede problemet etablert seg og det anbefales å bekjempe.

Hvordan unngå skjeggkre

Når du først har fått skjeggkre i hus, er det lurt å tilkalle profesjonell hjelp. Det finner noen tiltak du likevel gjøre selv for å redusere risikoen for å få dem i hus eller hytte.

– Skjeggkre kommer vanligvis inn i boligen gjennom emballasje. Det kan være pappesker, bygningsmaterialer og annen emballasje. Pakke ut nye ting ute og kaster emballasjen uten å ta den inn, vil risikoen for infestasjon reduseres betydelig.

– Sprekker og åpninger i vegg, langs lister ol. er steder skjeggkreet bruker for å skjule seg og der formeringen foregår. Ved å tette sprekker i vegger og gulv, fjerner du mulighetene for skjeggkre å skjule seg og at formeringen foregår som normalt.

Det er også viktig å fjerne tilgangen skjeggkreet har til mat. Godt renhold med jevnlig og grundig støvsuging kan holde bestanden i sjakk, men er ikke nok til å fjerne bestanden.

Ta kontakt med AntiPest om bekjempelse av skjeggkre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 15. mars 2023 av i Skjeggkre.

Navigasjon

%d bloggere liker dette: