AntiPest Skadedyrkontroll

Forebygger og bekjemper skadedyr

Edderkopper er et nyttedyr som vi har rundt oss hele året.

En edderkopp er for mange noe som en ikke vil treffe på. Du burde likevel la de være om du treffer på de inne..

Edderkopp. Et nyttedyr som hjelper med bekjempelse av andre små insekter.
Har du opplevd å treffe på store edderkopper inne. Særlig på høsten? Da har du trolig sett en stor husedderkopp. Den lever av mindre insekter. Dette er vår største edderkopp. Den blir allikevel liten sammenlignet med noen av artene vi finner i andre deler av verden, men den er ikke farlig og gjør ikke skade. For de som har fobi mot edderkopp, hjelper det ikke å forklare at disse er mer til nytte enn som et skadedyr. Da kan man gjøre tiltak for å bli kvitt dem sier skadedyrbekjemper Øyvind Selnes i AntiPest Skadedyrkontroll.   

Tips for å hindre edderkopper å komme inn.

Forebygging
Som mus, trekker også en del insekter inn om høsten. Det gjelder også edderkopper. De fleste av disse trives godt i fuktige miljøer. Har du en drenering som er gammel eller en kjeller som har litt forhøyet fukt er mulighetene for at edderkopper trives. Det enkleste å gjøre er å sørge for at sprekker og åpninger er tettet og lukket. Det kan være sprekker i grunnmur eller vindu som står åpne. Ventiler uten netting eller gamle ventiler der metallnettingen er rustet bort er vanlige innganger for krypende insekter. Deriblant edderkopper.

Ny bolig eller hytte?

Nye hus og hytter har ofte forhøyet fuktighet.
Det ikke er uvanlig at ny bygg har forhøyet fuktighet. Årsaken kan være flere, men to viktige årsaker til dette er at materialet er ferskt og at det har kommet regn ii byggeperioden før taket er tett. Dette vil kunne gi gode vilkår for edderkopper

Giftige edderkopper

Giftige edderkopper i Norge
Mange lurer på om edderkopper i Norge er giftige. Jo, det er de sier Selnes. Riktignok har alle edderkopper gift i kjevene sine, men de er beregnet på å lamme det byttet de har fanget og vil ikke være farlig for mennesker.

På samme måte som en stokkmaur kan bite, kan også de store edderkoppene, som husedderkoppen bite hvis vi fanger dem med fingrene, eller hvis vi kommer til å presse eller true dem på annen måte.

Husedderkoppene vil ikke angripe om den ikke er truet, men flykte og gjemme seg. Hvis man er så uheldig å bli bitt, så er bittet beskrevet som smertefullt, og man kan får en nummen følelse i fingeren som gir seg etter en time eller to. Det er ikke funnet andre reaksjoner på bitt fra norske edderkopper.

Konkrete tips til forebygging mot edderkopper

  • Hold det ryddig utendørs. Ikke sett søppel ute, men kast det i en lukket avfallsbeholder. Minst mulig vegetasjon langs husveggene
  • Gjør en inspeksjonsrunde rundt huset. Se etter sprekker og åpninger. tett igjen sprekker i grunnmur
  • Inspiser ventiler. Disse skal ha netting eller gitter. F.eks. netting i metall vil også hindre gnagere i å komme seg inn.
  • Reduser fuktighet. Særlig for god lufting, særlig i murkjeller. Evt. monter en avfukter eller et ventilasjonsanlegg. AntiPest Skadedyrkontroll kan montere ventilasjonsanlegg som justerer fuktigheten automatisk.

Fritidsbolig er særlig utsatt da de ofte står ubrukte over lengre tid. Det gjør at aktivitet av mus kan foregå over lengre tid uten at det oppdages og skader utvikler seg uten utbedring.

AntiPest Skadedyrkontroll. 29.10.23

Kontakt

Øyvind Selnes
Autorisert skadedyrbekjemper. AntiPest Skadedyrkontroll

Tlf: 990 46 221
selnes@antipest.no

Legg igjen en kommentar

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 29. oktober 2023 av i Insekter, Skadedyr med stikkord , , , .

Navigasjon