AntiPest Skadedyrkontroll

Forebygger og bekjemper skadedyr

Utfordringer med gnagere om høsten.

Kjølig høstvær er kommet for å bli, og med ankomsten av kjøligere temperaturer kommer den nye generasjonen av en av de mest vanlige inntrengere om høsten. Gnagere.
For å hjelpe publikum bedre forstå truslene gnagere kan utgjøre for helse og eiendom, har National Pest Management Association (NPMA) utpekt 15 til 21 november som gnager Awareness Week.

Husmus er oftest grålig (ofte med litt innslag av  brunt) på ryggen, mens buken er lysere. Lengden på  kroppen er 6-10 cm. Halen er oftest like lang som kroppen. Føttene er brungrå med hvite tåspisser

Husmus er oftest grålig (ofte med litt innslag av
brunt) på ryggen, mens buken er lysere. Lengden på
kroppen er 6-10 cm. Halen er oftest like lang som kroppen.
Føttene er brungrå med hvite tåspisser

«Gnagere invadere anslagsvis 21 millioner boliger i Storbritannia hvert år,» sa Cindy Mannes, visepresident for samfunnskontakt for NPMA.
«Det beste en huseier kan gjøre for å avverge gnagere er å ta skritt for å hindre dem fra å komme inn før de begynner sin søken etter mat og ly for vinteren.»

Rotter og mus er beryktede bærere av flere sykdommer og bakterier, og en opphoping av deres avføring kan forverre astma og allergisymptomer. Hytteeiere er særlig utsatt for Hanta-virus som spres i luften når hytteeiere gjør rent for muselort. Mus er i stand til å tygge gjennom gips, isolasjon, trevirke og elektriske ledninger og øker den potensielle risikoen for branner. Mus som er i stand til å trenge seg gjennom åpninger på størrelse med en 10-øring og rotter en 50-øring, og gjennom sin gnaging kan de få tilgang til og komme gjennom mindre åpninger.

Forebygging tips:

-Sjekk både innsiden og utsiden av hjemmet for sprekker eller åpninger, og tette alle åpninger. Vær spesielt oppmerksom på områder der kabler og rør går inn.
-Skjerm ventiler med netting.
-Fyringsved bør oppbevares bort fra husveggen og opp fra bakken. Hold busker og greiner borte fra husveggen og vegetasjon lav.
-Hold kjellere og loft ryddig og lagre esker opp fra gulvet.
-Kast søppel og tøm søppeldunken regelmessig
-Hvis du har mistanke om gangeraktivitet, kan du kontakte en autorisert skadedyrbekjemper hos AntiPest Skadedyrkontroll til å vurdere situasjonen og foreslå passende tiltak.

Tips fra NPNA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 13. november 2015 av i Uncategorized.
%d bloggere liker dette: