AntiPest Skadedyrkontroll

Forebygger og bekjemper skadedyr

Veps eller sommer og kos

veps Det drar seg mot august og dermed også kanskje den måneden med den største vepseplage. Om været på Østlandet holder seg varmt som nå, kan det bli mye veps. Da kan det være så mye som over 2000 veps i et bol. En dronning produserer ca 12000 veps i løpet av sesongen. Derfor kan det være lurt å ta vepsebolet allerede nå, før det blir så stort at det blir problemer.

Et vepsestikk er vont, men vanligvis ikke farlig. Likevel kan mange stikk være livstruende. Er en allergisk mot giften fra veps kan en få allergisjokk og etter kort tid bli bevisstløs, og halvparten av de som ikke overlever, dør før halvtimen er gått etter stikket. Det er derfor livsviktig for de som er allergisk å være utstyrt med adrenalinsprøyte i vepsesesongen. Stikk i hals og svelg kan være farlig selv om en ikke er allergisk, siden det kan gi en kraftig hevelse og pustevansker.

Om bolet henger kan en tre en pose over det å knyte igjen, men bommer du og mister det, er du ille ute…Da er det bare å løpe. Vepsen er svært hissig på de som plager dem i bolet og stikker uten å nøle. Uansett er det å anbefale å bruke verneutstyr ved bekjempelse av veps.

Dersom vepsebolet ikke er å finne, kan bruk av vepsefeller være aktuelt. Dette er feller som fanger veps og reduserer antallet veps.

Mange forveksler veps og bier. Er du i tvil om hvilket insekt du har, kan du ta et godt bilde av det og sende det til oss

Bekjempelse/fjerning av vepsebol. Kontakt oss for mer informasjon.

Se en liten film av et Vepsebol

PS: Lik AntiPest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 14. juli 2013 av i Veps med stikkord , , , , , , , , , , , , , , .
%d bloggere liker dette: