AntiPest Skadedyrkontroll

Forebygger og bekjemper skadedyr

Stokkmaur i Buskerud

I en privatbolig er det observert stedvis aktivitet av stokkmaur. Huseier finner høy aktivitet i en kjellerbod og bruker mye insektspray i det området som ser ut til å ha mest aktivitet. Aktiviteten av stokkmaur avtar og huseier er fornøyd med bekjempelsen. Senere dukker det stokkmaur opp igjen i omtrent samme mønster som tidligere, men i kjellerboden er det stille… Hva har hent?

Bolet til stokkmaurene var i boden i kjelleren, men bekjempelsen ble ikke gjort riktig. Resultatet ble at stokkmaurene flyttet. En stor del av maurene døde av behandlingen med spray. Resten flykter og tar med seg egg og larver og rett og slett flytter. Utfordringen for en skadedyrbekjemper med å finne igjen maurene kan da, være svært vanskelig. Av og til finner man dem ikke.

I dette tilfellet ble de funnet. Utenpå veggen var det ikke noe tegn på aktivitet av stokkmaur i veggen utenom de som ble observert på bakken og på mur. Når kledningen ble tatt av kom de til synet.

Stokkmaur i vegg

Stokkmaur i vegg

Bak bordkledning og asfaltplate hadde stokkmaurene kommet godt i gang med å etablere seg på nytt. Tydelige skader i isolasjon og plate, samt fukt ble avdekket.

Stokkmaur i vegg

Stokkmaur i vegg

Stokkmaur i vegg

Stokkmaur i vegg

Videre inspeksjon avdekket høy aktivitet av stokkmaur og behandlingen ble fullført.

Dette tilfeller viser at behandling mot stokkmaur bør gjøres av fagmann med erfaring med bekjempelse av stokkmaur og rett metode og preparater. Selv etter en grundig inspeksjon er det ikke alltid maurene blir funnet. Grunnen til dette er at aktiviteten ofte er skjult inne i vegg, gulv eller tak. Siden vi hos AntiPest Skadedyrkontroll ikke er snekkere prøver vi å begrense rivning av bord og plater mest mulig. Det blir fort kostbart om en river for mye og en snekker må rette opp skadene.
Har du mistanke om stokkmaur, bør de las i fred før alt ligger klart for behandling. Om du vil forsøke selv eller la en fagmann ta seg av jobben avgjør du selv. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål om stokkmaur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 30. juni 2013 av i Skadedyr med stikkord , , , , , , , , , , , .
%d bloggere liker dette: